FC BIO-SANITARY PAD HERBA (SERBAGUNA)

MLM BERSAMA AVAIL

MILLENIUM ENTREPRENEUR GROUP:PRODUK DAN HARGA

 

PAKEJ 1

PAKEJ 2 + 1 (3 SET)

BELI RM 375    JUAL RM 600 UNTUNG 225 MATA bv 210

 

 

PAKEJ 2  

PAKEJ USAHAWAN (VIP)

BELI RM 1875     JUAL RM3200     UNTUNG 1325      MATA bv 1050

 

 PAKEJ 3

QM : 20%

 

BELI RM6375       JUAL RM 10800       UNTUNG 4425      MATA bv 3570

 

 

PAKEJ :SUPER VVIP  [BELI 3 VIP DALAM SATU BORANG AUTOMATIK KE QM DAPAT UNTUNG 20% JUALAN DOWNLINE]

UNTUK MENJADI AHLI BELI SATU PRODUK 100BV [PAKEJ 1] AUTOMATIK AHLI.

 

HUBUNGI PUAN SHUSALIZA - 0195973290/0173147040

shusha_chantik@yahoo.com

 

 Persatuan Pengguna Pulau Pinang telah melakukan kajian ke atas beberapa jenama popular tuala wanita mendapati bakteria amat tinggi melebihi 10 kali ganda dari piawaian keselamatan Antarabangsa. Di mana bakteria ini boleh menyebabkan jangkitan kuman pada faraj kaum wanita seterusnya mendatangkan masalah kesihatan di kalangan kaum wanita. Pembiakan bakteria yang cepat memerlukan wanita menukar dengan kerap.


Menurut Dr. Siti Zaleha Ab. Rahim, ketika haid, wanita dinasihatkan kerap menukar tuala wanita terutama pada hari-hari yang banyak darah keluar. Ini kerana darah adalah media yang sesuai untuk kuman membiak. Bagi wanita yang menggunakan tampon mereka perlu ingat untuk menukarnya. Jangkitan bakteria akan menyebabkan wanita terdedah kepada pelbagai jenis penyakit terutamanya yang melibatkan anggota sulit. Malahan wanita juga boleh terdedah kepada kanser rahim yang menjadi pembunuh no 2 wanita selepas kanser payudara.

Selain daripada bakteria, bahan mentah tuala wanita itu sendiri merupakan satu ancaman kepada wanita. Tahukah anda bahan penyerap tuala wanita ini dibuat daripada recycle paper & gentian/serbuk pulpa kayu yang diputihkan dengan bleaching? Bleaching @ bahasa mudahnya clorox adalah asid peluntur yang biasa digunakan semasa mencuci pakaian atau lantai rumah. Asid ini apabila di lekatkan pada kulit seperti difaraj, ianya akan menyerap masuk ke dalam sel-sel tubuh badan dan lama kelamaan akan terkumpul dan boleh memudaratkan rahim. This is the worst nightmare.

Jika anda tidak percaya, anda boleh buat kajian mudah. Koyakkan lapisan atas tuala wanita. Keluarkan lapisan penyerap di tengahnya dan rendamkan di dalam air. Anda sendiri tentukan adakah itu kapas atau pun kertas. Kertas akan menjadi hancur bila berada di dalam air dan air akan bertukar menjadi putih. Ianya bukanlah kapas seperti yang didakwa oleh syarikat pengeluar.Tidak hairanlah jika ramai wanita tewas kepada kanser kerana mereka telah terdedah kepada bahan kimia sejak kecil lagi. Tuala wanita yang sepatutnya menjadi penyelamat semasa tempoh period itu rupanya menjadi pembunuh mereka. Adakah anda akan terus memakai tuala wanita anda yang “kotor” itu?
 
 
 
TUALA WANITA ADALAH KEPERLUAN ASAS WANITA YANG SANGAT PENTING

Tahukah anda seorang perempuan membelanjakan purata RM25 sebulan untuk membeli tuala wanita. Perlukah kita memaksa mereka membeli tuala wanita? Sudah tentu tidak kerana itu merupakan keperluan asas bulanan mereka di kala datang period. Cuba anda kira berapakah hasil jualan tuala wanita setiap bulan sekiranya 8 juta daripada rakyat Malaysia adalah perempuan akil baligh yang mengalami period.

RM200 juta setiap bulan bukan jumlah yang sedikit. Jika kita dapat menguasai 1% pasaran sahaja sudah cukup bagus kerana ia telah pon menjangkau RM2 juta sebulan. Wow! Tidakkah kita terlepas pandang bahawa perniagaan tuala wanita ini sangat menguntungkan. Tidak hairan jika pasaraya terkemuka di negara kita mengeluarkan tuala wanita jenama mereka sendiri contohnya Tesco, Giant dan sebagainya. Ini kerana mereka menyedari potensi keuntungan hasil jualan barangan peribadi keperluan asas setiap wanita di dunia.

ari kita lihat perbandingan yang telah dibuat pada tahun 2005 di negara China. Peluang keemasan yang selama ini berada di depan mata kita tidak kita endahkan. Statistik ini adalah daripada negara cina. Di Malaysia, jenama tuala wanita yang bersaing di pasaran boleh dibilang dengan 10 jari sahaja. Persaingan sangat kecil dan masih terdapat ruang untuk kite memperkenalkan produk berkualiti tinggi yang telah mendapat pelbagai pengiktirafaran antarabangsa. 
 
 
 
 

title

Add your main content here - text, photos, videos, addons, whatever you want!

MASA TIDAK MENUNGGU KITA